Michelin-ster voor LIZZ*

Restaurant LIZZ* in Relais & Châteaux WSHS Gouda heeft zijn eerste Michelin-ster ontvangen! Het culinaire instituut loofde met name de Franse keuken en het gebruik van Aziatische smaakmakers, fruit en regionale producten door Executive Chef Remco Kuijpers. Kuijpers: “We zijn van één ding overtuigd: we bieden kwaliteit in alles wat de zintuigen van onze gasten prikkelt. Our restaurant is not only filling a stomach, its feeding souls. LIZZ* is een plek waar we onze gasten verrassen en verwennen. De ster voelt als een bevestiging dat we op de goede weg zitten en dat dit gezien wordt door mensen die er verstand van hebben.”

Moderne en uitdagende wijn-spijscombinaties

Samen met maître Louis Grizeau maakt hij van een bezoek aan LIZZ* een onvergetelijke ervaring. Grizeau kickt erop om moderne en uitdagende wijn-spijscombinaties te maken met de smaken van Kuijpers. De maître staat voor een nieuwe generatie en is jong van geest. Verwacht bij LIZZ* dan ook veel wijnen van kleine wijnhuizen uit onbekende landen en streken op de kaart.

Gevoeligheid op het bord

Michelin: ‘Met Remco Kuijpers heeft LIZZ* een talentvolle chef in huis. Hij legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende technieken. Specerijen, fruit en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten een extra dimensie. In het mooiste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings aan toe!’