Waarom Gouda?

Gouda. Spot on!

Of het nu gaat om de juiste ambiance voor uw eerst volgende netwerkborrel, een groots podium voor hét congres van het jaar, de ideale locatie om die zakelijke deal te sluiten, een duik in de geschiedenis of de moderne tijd opsnuiven, een onvergetelijk teamuitje of letterlijk & figuurlijk ruimte voor uw event met key-note speakers en break-out sessies: Gouda is spot on!

Gouda ligt goed

Niet alleen vanwege de grote verscheidenheid aan locaties – van klein tot groot, van authentiek tot modern – maar ook vanwege de centrale ligging in het westen van het land en het compacte stadscentrum. De steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden liggen op slechts een half uur rijden van Gouda. En Amsterdam maar 45 minuten. Met letterlijk en figuurlijk ruimte voor iedere vraag.

Geschiedenis Gouda

Gouda is ontstaan in de elfde eeuw bij de monding van de Gouwe in de Hollandse IJssel. De nederzetting werd snel van grote betekenis. De stad profiteerde vooral van de drukke binnenvaart tussen Vlaanderen en Holland. In 1272 kreeg Gouda stadsrechten van graaf Floris V van Holland. In de middeleeuwen ontwikkelde Gouda zich tot een belangrijk handels- en nijverheidscentrum.  Gouda werd de vijfde stad van Holland. Veel inwoners werkten in de verschillende bierbrouwerijen die de stad rijk was. Goudse lakens, Goudse pijpen en Gouds aardewerk werden ook geëxporteerd en genoten grote nationale en internationale bekendheid. Het meest bekende exportproduct is natuurlijk de Goudse Kaas. Kaas uit het uitgestrekte veenweidegebied rond Gouda werd eeuwenlang in de Goudse waag gewogen en op de markt gebracht. Gouda is nu nog steeds wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard. Een bezoek is natuurlijk prima te combineren met uw zakelijke bijeenkomst!

Bron: geschiedenisvanzuidholland.nl